Sommeren banker på døra og for mange betyr det en ekstra mulighet til å tjene penger mens de fast ansatte tar med seg familiene sine til Spania. For deg som student kan det være en gylden mulighet til å bli populær blant arbeidsgiverne den dagen du er ferdig studert. Les videre om hvor og hvordan du får sommerjobb!

 

Søker du fast jobb? Les våre 5 tips til hvordan du raskest mulig kommer deg i jobb!

Hvor finner jeg sommerjobb?

De du kjenner
Det første du burde gjøre er å snakke med de du kjenner og gjøre de klar over at du ønsker en sommerjobb. La de bli dine øyne og ører i jobbmarkedet og be dem si fra hvis de hører om noe.

Annonsesidene i din lokalavis
Utover ditt eget nettverk er annonsesidene i din lokalavis et skattekart når det kommer til sommerjobber. Det er først og fremst her lokale bedrifter utlyser jobbene.

Ditt lokale NAV-kontor
Ta kontakt med ditt lokale NAV-kontor som har god oversikt over mulighetene der du bor.

NAV/Finn.no
Bruk NAV.no og Finn.no og se om det det er noen jobber der du kunne tenke deg.

Oppsøk bedrifter
Har du noen konkrete selskap du vil jobbe for som ikke har noen utlyste stillinger, så ta en telefon til dem eller besøk dem og hør om de skal ha noen sommervikarer. I verste fall får du et nei.

Sosiale medier
Skriv en status på facebook om at du søker sommerjobb og si hva du kan jobbe med. Legg med “Lik og del gjerne!” og plutselig kan ti ganger så mange folk ha sett jobbannonsen din.

 

Ønsker du flere tips til hvor du kan finne jobb? Se vår leksjon om hvordan du finner jobb her. 

 

Hvordan søker jeg?

Skal du skrive søknad og CV så bruk en oversiktlig CV-mal. Nederst kan du skrive inn epost-adressen din og få tilsendt en mal du kan bruke.

Uansett hvor dyktig du er vil en rotete CV og søknad gi et dårlig førsteinntrykk av deg.

Når du skriver søknad er det viktig at du skreddersyr søknaden til jobben. Dette viser at du har tatt deg bryet med å skrive en ordentlig søknad.

 

Hva skal jeg skrive?

 

I Innledningen skriver du hvor du fant stillingen og hvorfor du søker jobben.

 «Jeg så jobben utlyst i XX Avis og jeg har veldig lyst til å jobbe sammen med dere i sommer! Jeg skal studere XX til høsten og jeg ønsker i den forbindelse å lære mer om XX»


I midtdelen
kan du fortelle om bakgrunnen din og dine personlige egenskaper som gjør at du passer for jobben. Gjerne bruk en folkelig tone når du skriver.

 “Jeg tilegner meg ny kunnskap raskt og er resultatorientert” kan skrives som “Jeg setter meg raskt inn i nye ting og jobber nøyaktig og strukturert”


I avslutningen
av søknaden kommer du med en siste oppfordring til hvorfor de skal kontakte deg. Du kan også skrive når du kan jobbe, og Jo lengre periode jo bedre. Er du redd for at du må jobbe hele sommeren, så er det et problem du kan løse etter du har fått jobben. Da vil det også være lettere å spørre om å få fri.

«Jeg håper at min nysgjerrighet og stå-på-vilje kan komme godt med i en jobb hos dere! Jeg kan jobbe frem til 15.august og kan starte som når som helst.

 

Ser frem til å høre fra dere!

Mvh Jonas”

 

Ønsker du flere tips til hvordan du skriver søknad? Se vår leksjon om hvordan skrive søknad. 

 

 

Husk at til syvende og sist er jobbsøking et “numbers game”. Jo flere jobber du søker på jo større sjanse har du.

Lykke til !  🙂

 

Hva skriver de som har skrevet søknader som funker? Se eksempler på søknader som har fått jobb.